Zouterik op reis

View Original

PACIFIC PASSAGE - Stampen over de Pacific

Dag 8, 25/05, Lat 01.44N, Lon 83.44W, afgelegd: ongeveer 550 mijl. 

Hoezo Stille Oceaan? Ze is allesbehalve rustig. Haar golven en stroming smijten ons alle kanten op. Van de 8 dagen op zee hebben we er minder dan 1 kunnen zeilen. Wat we ook probeerden, hoe we onze koers en zeilen ook aanpasten, we werden  door de stroming alleen maar naar het noorden of oosten weggezet. Dus draait onze motor overuren en rest ons niets anders dan deze bumpy ride uit te zitten. Door het gestamp en gehobbel gaat alles op en neer. School is onmogelijk, koken en afwassen een gevecht met vliegende kopjes, borden en pannen. We hangen, we slapen, we lezen, kijken filmpjes en proberen spelletjes Uno te doen zonder de kaarten overboord te zien vliegen. 

Onze dagen worden gekleurd door marifoon contact met Sanne en Rik op de Incentive. We varen al 8 dagen samen op en met name in de nacht is zo’n toplichtje in de verte heel gezellig. Ook hebben we dagelijks SSB radio contact met Fons en Rita van de Sunshine, nog in Panama en Carolyne en Andrew van de Askari op Galapagos. 

Ook vanuit thuis bereiken ons vrolijke berichten die we via de satelliet telefoon binnenhalen. Elk berichtje van vrienden en familie is welkom. ‘s Ochtends is altijd de eerste vraag: zijn er nog e-mails of sms’jes? Vervolgens verlekkeren we ons aan nieuws over een nieuwe baby in de familie (gefeliciteerd Esmee, Henk en Deef!), een nieuwe pony voor ons nichtje Sophie en bemoedigende berichten over de Covid-19 situatie in Nederland. 

We hebben besloten een stop op Galapagos te maken voor diesel en verse groenten en fruit. Na Galapagos hopen we eindelijk de beloofde tradewinds op te pikken die ons naar het westen zullen blazen. 

Voorlopig moeten we onze tanden op elkaar zetten en even doorbijten. Over een mijltje of 50 zuidwaarts motoren zien we dat stroom en wind wat draaien. Hopelijk kunnen we vanaf daar alsnog de laatste 350 mijl naar Galapagos zeilend afleggen!