IMG_1988.JPG

Hoi!

Welkom op ons reisblog. Tijdens onze reis houden we jullie hier op de hoogte van onze belevenissen. Veel leesplezier!

17-daagse oversteek naar Zuid Amerika - Frans Guyana - Suriname (dec 2018/jan 2019)

17-daagse oversteek naar Zuid Amerika - Frans Guyana - Suriname (dec 2018/jan 2019)

Na een heerlijke tijd op de Kaapverdische eilanden, laden we de boot zo vol mogelijk met verse groenten en fruit en wachten op een goed weervenster voor de grote oversteek naar Zuid Amerika. Onze Atlantische oversteek staat voor de deur en we voelen gezonde zenuwen. Nu gaat het dan echt gebeuren. Het zeilhoogtepunt tot nu toe. Of in ieder geval de oversteek waar we misschien wel het meest tegenop hebben zien en tegelijkertijd het meest naar hebben uitgekeken.

We hebben 17 geweldige dagen op de Atlantische Oceaan. Na een paar dagen inslingeren en zeilen optimaliseren, varen we als ‘melkmeisje’ (met beide fokken uitgeboomd) naar de overkant. Ondertussen rijgen de dagen zich gestructureerd aaneen. We wisselen onze wachten af, de kinderen lezen, knutselen en Linde doet zelfs dagelijks school. Elke dag rond 16u hebben we happy hour zonder alcohol en hebben we familieberaad over het menu van die avond. Wat is rijp en waar hebben we zin in? Ik bak elke dag vers brood en maak verse kwark. Wat een geöliede machine zijn we samen! Onderweg hebben we steeds contact met andere Nederlandse vertrekkers die ongeveer tegelijk met ons vertrokken. Superleuk om tijdens het SSB netje ‘s avonds de kinderen Sinterklaasliedjes te horen zingen en enthousiast te horen vertellen over wat ze nu weer in de schoen hebben gevonden. Ja ja, Sinterklaas wist ons zelfs midden op de oceaan te vinden!

Na 17 dagen hebben we land in zicht! We maken een korte tussenstop in Frans Guyana op paradijselijk Iles de Salut alvorens we verder reizen naar Suriname. Vlak voor kerst komen we aan in Domburg. Luuk komt nog dezelfde dag aan boord en we hebben een geweldige maand samen in dit bijzondere land. Tjaarts vriend Etto is onze grote gids tijdens die maand en laat ons alle mooie plekjes van zijn land zien. We mogen zelfs op bezoek bij zijn moeder in zijn geboortedorp Abeneston en zien veel van de jungle en de dieren die erin leven. We voelen ons bevoorrecht om dit prachtige land met zijn bijzondere historie en link met Nederland in een maand tijd zo goed te hebben leren kennen.

Eind januari zeilen we met tranen in de ogen de Suriname rivier weer af, op weg naar Tobago. We gaan het Caribisch gebied verkennen!

We enteren het Caribische paradijs: van Tobago tot Salt Whistle Bay (Mayreau) (jan/feb 2019)

We enteren het Caribische paradijs: van Tobago tot Salt Whistle Bay (Mayreau) (jan/feb 2019)

Op naar een nieuw continent: in 7 dagen naar Kaapverdië - Genieten van Afrika (nov/dec 2018)

Op naar een nieuw continent: in 7 dagen naar Kaapverdië - Genieten van Afrika (nov/dec 2018)