Zouterik on Grenada

Hoi!

Welkom op ons site en reisblog. Tijdens onze reis houden we jullie hier op de hoogte van onze belevenissen. Veel leesplezier!

PACIFIC PASSAGE - Verstekeling aan boord

PACIFIC PASSAGE - Verstekeling aan boord

Dag 19, 05/06. Lat 04.45Z, Lon 100.42W. Afgelegd: 1800 mijl. 

Ik schrik me een ongeluk als ik om 5 uur ‘s ochtends de wacht overneem van Tjaart en mijn hoofd om de kajuitingang steek. Een red footed booby, een groot uitgevallen zeemeeuw, kijkt me met priemende kraaloogjes verschrikt aan. Het beestje lijkt vermoeid of gewond. Ik laat hem lekker zitten en check af en toe eens hoe het met hem gaat. Helaas duurt het niet lang voor hij ons hele dek onder schijt dus met lichte drang verzoeken we hem na een paar uurtjes toch weer het ruime sop of de blauwe lucht te kiezen. Daarna puts en schrob ik het dek maar vogelstront is hardnekkig. Zon en zout moeten de resten de komende weken maar uitbijten. 

Zwangere walvis

Dit soort ‘ontmoetingen’ kleuren onze dagen die verder voorbijglijden in een tijdloosheid die moeilijk aan landrotten uit te leggen is. De Zouterik glijdt traag als een zwangere walvis door het blauwe water van de Pacific. Zo voelt het tenminste overdag. Dan is ons huisje een en al levendigheid door school, spelletjes, voorlezen, koken en bakactiviteiten. 

Maar ‘s avonds en ‘s nachts is alles anders. De geluiden zijn intenser, zonder afleiding van kinderstemmen. Tijdens onze wachten ‘s nachts ruist het oceeanwater langs de romp, suist de wind rond zeilen en verstaging en voelt de Zouterik ineens niet meer traag en zwanger maar eerder als een roofvis op zoek naar haar prooi. 

Geen huiskamerzeilen

Het is nog niet de oversteek die onze voorgangers omschreven als ‘huiskamerzeilen’. De wind was de afgelopen dagen erg wisselvallig, de golven ruw en onvoorspelbaar en de koers lastig te bepalen. Vannacht speerden we vooruit met snelheden van soms boven de 8 knopen maar het was allesbehalve comfortabel aan boord. Linde was zelfs zeeziek en dat gebeurt eigenlijk nooit. 

Maar vandaag is een goede dag. We hebben de zeilen gereefd, de zee is rustiger, de wind is westelijker, we kunnen wat ruimer varen en de ruwe bewegingen zijn verleden tijd. Én we varen nog steeds samen op met de Incentive zodat we een paar keer per dag een gezellig en informatief kletspraatje kunnen hebben over de marifoon. 

PACIFIC PASSAGE - Slapen in een zout bad

PACIFIC PASSAGE - Slapen in een zout bad

PACIFIC PASSAGE - Texel en Kessel op Galapagos

PACIFIC PASSAGE - Texel en Kessel op Galapagos