Zouterik on Grenada

Hoi!

Welkom op ons site en reisblog. Tijdens onze reis houden we jullie hier op de hoogte van onze belevenissen. Veel leesplezier!

PACIFIC PASSAGE - Slapen in een zout bad

PACIFIC PASSAGE - Slapen in een zout bad

Dag 23, 10/06. Lat 06.35S, Lon 110.53W. Afgelegd: 2300 mijl. Nog 1700 mijl voor ons. 

‘Whaaaaaa’, schreeuw ik als ik in het pikdonker ruw uit mijn slaap wordt gehaald door iemand die een emmer zout water over me heen gooit. Ik ga rechtop zitten en doe een lampje aan. Niet iemand maar het dekluik is de boosdoener. Het heeft nooit goed gesloten, je kunt door de kieren naar buiten kijken. Maar het komt zelden voor dat we een golf in de achterkuip krijgen. De laatste keer was in december tijdens de overtocht van Colombia naar Panama. 

Op de bank slapen 

Nu gebeurt het twee keer binnen één dag. Gistermiddag stond het luik op een kier en kwam er ook al een golf over. Toen heb ik het hele bed verschoond en het luik hermetisch gesloten. Het is kennelijk niet genoeg. Midden in de nacht verzint Tjaart met een stuk zeil een provisorische oplossing terwijl ik voor de 2e keer die nacht het natte beddengoed afhaal en aan de tralies in de kajuit te drogen hang. Dat moet daarna maar in een vuilniszak die pas weer opengaat zodra we zijn aangekomen. Vannacht slapen Tjaart en ik op de bank.

Leven in een kermisattractie 

Het is niet de Pacific oversteek die ons voorgespiegeld is met een glad zeetje en ideale omstandigheden voor de lichtweerzeilen. Sinds gistermiddag is de wind aangetrokken en de zee bouwt zich ook op. Huizenhoge golven met witte koppen en af en toe een breker stuwen de Zouterik westwaarts. Met 25 knopen wind in de zeilen dendert ze naar beneden. We hebben het grootzeil al dubbel gereefd, de kotterfok weggehaald en de genua voor de helft weggedraaid. Zo snellen we in onze kermisattractie voort over het Grote maar allesbehalve Stille Blauw van de Pacific.

Lunch van 85 centimeter

We proberen elke dag te vissen. En laat dat nou net goed lukken met onze snelheid van 6 of 7 knopen! Na een paar keer vals alarm ratelt de hengel als een idioot. We snellen naar de achterkuip en hengelen een joekel van een mahi mahi binnen. De zoutwaterellende is snel vergeten als ik vier enorme filets produceer. Daar kunnen we de komende twee dagen heerlijk van eten! Het leven op de oceaan is zo slecht nog niet. 

PACIFIC PASSAGE - Een oceaan, alleen van mij

PACIFIC PASSAGE - Een oceaan, alleen van mij

PACIFIC PASSAGE - Verstekeling aan boord

PACIFIC PASSAGE - Verstekeling aan boord