Zouterik on Grenada

Hoi!

Welkom op ons site en reisblog. Tijdens onze reis houden we jullie hier op de hoogte van onze belevenissen. Veel leesplezier!

DE SMAAK VAN THUIS

DE SMAAK VAN THUIS

Drop, stroopwafels, oliebollen en Gouda kaas. Hagelslag, speculaas, ontbijtkoek, kletskoppen gekleurde muisjes en appelmoes. En koek- en speculaaskruiden. God, wat hebben we die gemist bij het bakken van de pepernoten.

Zomaar een greep uit het assortiment van de Dutch Store in Coombs op Vancouver Island. We reden er in een uurtje of twee naar toe en toen we de drempel over stapten voelden we ons thuis.

Wat is dat toch met Nederland? En is het niet vreemd dat we van heinde en ver komen om ons nota bene in een winkel even te warmen aan onze afkomst?

Zonder schaamte staan we met z’n vieren te likkebaarden bij de Goudse oude kaas. Het water loopt ons uit de mond bij de afdeling drop. En we lachen vertederd bij de hagelslag, de muisjes en de appelstroop.

Wij zijn niet de enigen. Blikken van herkenning alom. Alle soorten Nederlands komen voorbij. Wij worden bestempeld als toerist omdat we ‘zo perfect Nederlands spreken’. We kunnen niet anders dan dat beamen. Beetje lang van huis als toerist, dat dan weer wel…

Maar we spreken ook een vrouw die slechts 4 maanden in Nederland heeft gewoond en toen naar Canada emigreerde. Haar Nederlands is doorspekt met een Canadees accent maar nog steeds prima verstaanbaar. En dat na meer dan 50 jaar! Ze lacht en zegt dat ook zij is omgereden voor een bezoek aan de Dutch Store.

Drie en een half jaar zijn we van huis. Als iemand ons vraagt wat we het eerst willen eten als we weer voet op Nederlandse bodem zetten, zeg ik altijd ‘roggebrood met dikke plakken overjarige Goudse kaas’. Beide verkopen ze hier dus ik wacht niet tot we thuis zijn!

Naar mijn mening veel te snel staan we weer buiten, met voor wel $100 aan oer-Nederlandse producten. Ik was graag nog stilletjes even een uurtje in een hoekje gaan zitten. Om te genieten van die ondefinieerbare maar oh zo herkenbare Nederlandse sfeer.

Morgen eten wij speculaasjes bij de koffie!

#nederland #wereldreizigers #holland #wijhoudenvanoranje #oranje #goudakaas #kaaskoppen #sailingaroundtheworld #canada #britishcolumbia #vancouverisland #sailingthroughwinter #sailingaroundtheworld #sailaway #traveltheworld #sailingfamily #notallthosewhowanderarelost #travelling #sailingwithkids #travellingwithkids #sailingthroughcovid #sailinghome #intothewild #freedom #changeyourlifestyle #durftedwalen #daretowander

THE YEAR WE'LL FIND OUR WAY HOME

THE YEAR WE'LL FIND OUR WAY HOME

STOLEN CHILDREN

STOLEN CHILDREN