Zouterik on Grenada

Hoi!

Welkom op ons site en reisblog. Tijdens onze reis houden we jullie hier op de hoogte van onze belevenissen. Veel leesplezier!

PACIFIC PASSAGE - Brownies en donder en bliksem

PACIFIC PASSAGE - Brownies en donder en bliksem

Dag 3, 20/05, Lat 05.69N, Lon 80.42W, afgelegd: 210 mijl. 

Het is onze 3e dag op zee. Hoewel we motoren (want beetje wind staat pal tegen) over een relatief rustig zeetje, moeten we toch weer wennen aan ‘leven tijdens oversteken’. We zoeken onze balans maar voelen ons prima. Het wachtschema zit er alweer vlot in. Tussen 20u en 8u slapen Tjaart en ik om de beurt 3 uurtjes. Linde overweegt om ook wachten mee te draaien. Daar zeg ik geen nee tegen want dat betekent iets meer dan 6 uurtjes slaap per nacht! 

Linde heeft vóór vertrek een grote hoeveelheid koekjes en brownies gebakken. Tijdens de eerste paar dagen vinden we heel vaak dat we het wel verdiend hebben om van die lekkernijen te snoepen. Linde gaat helemaal los op de brownies en maakt er custard en slagroom bij, geserveerd met poedersuiker en sprinkles. Niet als toetje maar gewoon midden op de dag. Omdat het kan. 

We zien dolfijnen en omhoog spuitend water van walvissen. We hebben nog geen vis gevangen maar kunnen gelukkig nog eten van de kip die ik vooraf in van alles verwerkt heb: pastasaus, curry, filets bij een aardappeltje en een kippenpoot om te kluiven voor de lekkere trek. 

We spelen spelletjes Uno maar Berber kan niet tegen haar verlies en begint te stampvoeten. De hemel straft direct met regen, donder en bliksem. We ontkoppelen alle antennes en leggen apparaten uit voorzorg in de oven. Dat voorkomt schade bij inslag. 

Zo hobbelen we samen met de Incentive richting eiland Malpelo waar we hopen wind op te pikken om de zeilen te kunnen hijsen. 

PACIFIC PASSAGE - Stampen over de Pacific

PACIFIC PASSAGE - Stampen over de Pacific

En op de 66e dag… was er vrijheid

En op de 66e dag… was er vrijheid